top of page

Projektledare
SWAN Emergency Residencies
 

Vi söker nu en projektledare till projektet ”SWAN Emergency Residencies 2023”. Det är en projektanställning på 50 %, under 11 månader med start senast 1 februari. Vi ser gärna att du kan börja tidigare i januari om du har möjlighet. 
 

Projektledaren kommer att arbetsleda det team som idag arbetar med Emergency residencies, det är en koordinator på 75% en koordinator på 25% samt kommunikatör motsvarande 20%. Teamet jobbar i olika delar av Sverige samt Berlin, därför behöver du inte jobba på en specifik ort, men du måste kunna vara tillgänglig och delta digitalt. Du sätter själv dina arbetstider utifrån dina övriga uppdrag. 

 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva residens, men det är inget krav. I övrigt söker vi en person som är van att driva projekt, söka projektmedel och har erfarenhet av att leda arbetsgrupper. Du kommer att ta vid i ett projekt som har pågått i drygt ett år och där det redan finns upparbetade rutiner och arbetsmetodik. Du är lyhörd, duktig på att kommunicera samt strukturerad i ditt dagliga arbete. Du är van att kommunicera på engelska i tal och skrift.

 

Förväntade arbetsuppgifter är bland annat att:

  • Söka projektmedel och avrapportera redan sökta medel

  • Hålla budget

  • Leda arbetsgruppens dagliga arbete

  • Hantera avtal 

  • Uppdatera kontaktlistor

  • Lösa olika frågeställningar som kan dyka upp i residensen, hjälpa till med kontakt mot myndigheter som Migrationsverket, Kulturrådet, Kulturdepartementet, regioner, kommuner mfl. 

  • Ta in underlag till hemsida, sociala medier etc

  • Hålla i utbildningar och arrangemang kopplat till Emergency Residencies

  • Företräda SWAN och Emergency Residencies i olika publika sammanhang samt på möten

  • Bidra till nätverkets arbete i stort vid behov. 


Om Emergency Residencies
Under 2022 har SWAN byggt upp en organisation inom nätverket med focus på Ukrainska kulturskapare samt ryska och belarusiska dissidenter. Nätverket har idag förmedlat ca 75 residens över hela Sverige i samverkan med medlemmar som står för det lokala värdskapet. 

Om SWAN
Swedish Artist Residency Network – SWAN, är ett öppet nationellt nätverk för alla som jobbar med, eller vill börja jobba med, residensverksamhet inom områdena dans, scenkonst, slöjd, film, litteratur, musik, form/design och bild. Nätverket har en bredd av aktörer och representerar såväl konstnärsdrivna initiativ som institutioner. Vi representerar 130 medlemmar från norr till söder. 

 

Deadline ansökan 2 januari. 

Skicka din CV, namn på 2 referenser samt ett kort brev varför du vill ha detta uppdrag till hanna.isaksson@norrbotten.se

Anställning

Uppdragsgivare är Region Norrbotten, Resurscentrum för konst, för SWANs räkning. Avrapportering kommer att ske till Helena Selder, BAC, projektledare för nätverket SWAN under 2023. Överlämning kommer att ske under februari från nuvarande projektledare Hanna Isaksson. 

 

StämpelOrange.png
bottom of page