top of page

Välkommen på SWAN:s
nätverksträff

När: Torsdag 12 oktober till fredag 13 oktober 2023

Var: Fårö och Visby, Gotland

   FULLSATT! 

I höst hålls SWAN:s årliga nätverksträff. Under årets tema "hållbar konstnärlig frihet” kommer vi att samlas för att fundera över vad hållbarhet för residens kan innebära i en tid av klimatkris och väpnad konflikt.

Program torsdag 12 oktober

Buss avgår från Visby vid 08.15 sedan bjuds vi på en guidad busstur upp till Bergmancenter på Fårö. 

 

Väl där får vi möta gotländska residensarrangörer, den samiske konstnären Tomas Colbengtson som berättar om urfolksresidenset Sapmi Salasta och och Jaana Eskola, tidigare eko-koordinator på Saari Residence Finland, introducerar ett hållbarhets tool-kit for reesidensarrangörer.

Vi får en god lunch samt en presentation av Bergmancenter av Cristina Jardim Ribeiro som är verksamhetsledare där.

Sedan följer en presentation av SWAN:s Emergency Residencies samt ett samtal med de ukrainska konstnärerna Katya Buchatska och Borys Filonenko som har residens på Baltic Art Center i Visby.    

Vi avslutar kvällen med en busstur tillbaka mot Visby där vi sammanstrålar på Konstmuseet för middag, samtal, film- och ljudkonst och lite mingel.

Bland annat kommer en grupp lokala konstnärer under rubriken Occupé-Libre att inrätta ett slags residens på Konstmuseet parallellt med nätverksträffen. Ett par spännande konstnärliga möten utlovas!

 

Program fredag 13 oktober

Fredag förmiddag kommer bestå av vandrande workshops med olika stationer på kulturcenter runt om i Visby innerstad. 

 

Sedan samlas vi åter på Konstmuseet för en gemensam lunch för att få diskutera intrycken från de olika workshop-stationerna.

 

Dagen avslutas  med en sammanfattning av Helena Selder, ordförande för SWAN och nätverkträffens programråd. Programmet är slutar kl 15.00.

FULLSATT!   Anmäl är nu stängd

Att deltaga är gratis men programmet är unikt och antalet platser begränsat. Den 1 september gick de sista platserna, så anmälan är nu stängd. Vi är glada att så många kommer till Gotland i oktober!

 

 

Programmet är anpassat så att man hinner med båten tillbaka mot fastlandet på fredagseftermiddagen.

Till Gotland reser du med Destination Gotlands färjor från Nynäshamn och Oskarshamn.
​Alternativt via flyg med BRA eller SAS.

Hotell i Visby bokar du som du vill men vi har en specialdeal med Donners hotell och Hotell Slottsbacken. Maila info@donnershotell.se eller info@hotellslottsbacken.se och ange kod: SWAN så får du boka dubbelrum för 895kr. (Enkelrum 845kr). 

Har du frågor rörande din bokning? Maila oss på denna adress, så ska vi hjälpa dig!

bottom of page