top of page

Verksamhetsledare till SWAN sökes -
om tjänsten och hur du ansöker

Vi söker en verksamhetsledare till den nystartade föreningen Swedish Artist Residency Network- SWAN. Tjänsten är en projektanställning på 30 %, under 10 månader.  Vi ser gärna att du kan börja i april eller så snart som möjligt.

 

Om föreningen SWAN

Swedish Artist Residency Network – SWAN, är en förening som driver ett öppet nationellt nätverk för alla som jobbar med, eller vill börja jobba med, residensverksamhet inom områdena dans, scenkonst, slöjd, film, litteratur, musik, form/design och bild. Medlemmar i föreningen SWAN består av residensorganisationer. Både föreningen och dess nätverk representerar en bredd av aktörer och representerar såväl konstnärsdrivna initiativ som institutioner. SWAN representerar ca 50 föreningsmedlemmar och 140 nätverksmedlemmar från norr till söder. 

SWAN främjar nationellt och internationellt nätverkande, fortbildning för residensarrangörer samt kommunikation och synliggörande av residensområdet som sådant. Tanken är att SWAN ska fungera som en branschorganisation som stärker och synliggör residensarrangörerna och residensområdet som sådant. SWAN genomför bland annat en årlig fysisk nationell konferens samt löpande digitala nätverksträffar för kunskapsutbyte. SWAN skapar även synlighet på webben och i sociala medier för svenska residensarrangörer, nationellt och internationellt, så att kulturskapare hittar våra residens. 

Vi söker en allsidig och engagerad verksamhetsledare som kan utveckla, driva, kommunicera och administrera föreningens verksamhet. Det är viktigt att snabbt kunna bli operativ och självgående.I dialog med styrelsen och föreningens medlemmar leder verksamhetsledaren arbetet med att utveckla och kommunicera nätverksaktiviteter så väl som att arbeta med finansiering av föreningen SWAN och dess projekt, exempelvis SWAN Emergency Residencies. I arbetet ingår även att administrera medlemskap och föra dialog med föreningens medlemmar samt representera föreningen och dess arbete i olika sammanhang. Styrelse och andra samarbetspartners arbetar i olika delar av Sverige därför behöver du inte jobba på en specifik ort, men du måste kunna vara tillgänglig och delta digitalt. Du sätter själv dina arbetstider utifrån dina övriga uppdrag. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva residens, men det är inget krav. I övrigt söker vi en person med ett brett nätverk bland nationella och regionala kulturaktörer och med vana  att driva projekt, söka projektmedel och som kan använda sig av digitala kommunikationsplattformar. Du är lyhörd, duktig på att kommunicera samt strukturerad i ditt dagliga arbete. Du är van att kommunicera på engelska i tal och skrift och kan snabbt bli operativ och självgående.

Förväntade arbetsuppgifter är bland annat att:

  • Söka projektmedel för SWAN och SWAN ER och avrapportera redan sökta medel

  • Administrera medel, budgetuppföljning och rapportering.

  • Hantera avtal 

  • Administrera föreningens medlemmar

  • Ta in textunderlag för att uppdatera webbplatser, sociala medier och ansvara för nyhetsbrev.

  • Företräda SWAN i olika publika sammanhang samt på möten

  • Bidra till föreningens arbete i stort vid behov. 


 

Deadline ansökan 24 mars
Välkommen med din ansökan i form av ett brev med en kort beskrivning av tidigare erfarenheter och varför du tror att tjänsten skulle passa dig samt CV. Hör av dig med frågor om tjänsten och ansökan med till:

Helena Selder, styrelseordförande SWAN, helena@balticartcenter.com

tel: 0708-714591

 

Anställning
Uppdragsgivare är föreningen SWAN. Avrapportering kommer att ske till SWANs styrelse. Verksamhetsledaren fakturerar SWAN för sitt arvode.

Deadline 24 mars

Ansökan skickas till:

helena@balticartcenter.com

bottom of page